Kada se još 2002. godine otvorila kafe- picerija „Galla“, u blizini beogradske Arene, ideja je bila da u ponudi bude raznovrstan meni sa velikim brojem različitih jela od svih vrsta mesa, pasti, salata, pica... Od toga ni danas nisu odustali.
Vlasnik restorana „Galla“ Vitomir Dragičević ističe da su pažljivo birali jela i recepte kako bi bili što zanimljiviji, a da je cilj bio da gost dođe pet dana za redom i da svaki put ima drugačiji obrok.
Šta biste izdvojili kao najveću prednost kafe-picerije „Galla“ i šta je potrebno da bi se jedan restoran izdvojio od konkurencije?
Smatram da je glavni adut, ali i naša najveća prednost odnos cene, usluge i kvaliteta. Činjenica je da je zdrava konkurencija dobra konkurencija, a to upravo predstavlja i zdravu borbu između nas ugostitelja. Na malom prostoru ima nekoliko objekata pa je to i dodatni motiv za napredovanje. Naravno, bitan je i ambijent jer je neophodno da se ljudi osećaju prijatno. Mislim da zaista sve utiče - usluga, ponuda, cene, enterijer... sve zajedno čini neku krajnju sliku.
Koliko je lokacija važna za jedan restoran?
Mislim da ugostiteljski objekat može da opstane bez obzira na lokaciju, tačnije, ona nije presudna. Bitni su drugi elementi. Međutim, mi se nalazimo blizu autoputa gde je promet izuzetno veliki, jer dolaze i ljudi sa aerodroma, stranci i naravno ljudi koji su zaposleni u okolini. Smatram i da je reklama „od usta do usta“ najstarija i najsigurnija jer ona upravo predstavlja kvalitet jednog mesta. S obzirom da radimo dugi niz godina gosti su uglavnom stalni, ali se dešava i da dolaze i novi, što je naravno, pozitivno.
U kojoj meri izbor jela u meniju utiče na rad restorana? Koliko gosti to prepoznaju?
Meni koji nudimo gostima, na neki način, privlači određenu klijentelu. Specijalitet naše kuće, koji je poznat u gradu i koji se dugi niz godina izdvojio kao jedan od najudarnijih artikala i najdražih za goste, je piletina „Galla“. Mada, moram da kažem da je moje omiljeno jelo ipak biftek spremljen na sve načine. Svakako, osim izbora jela, način spremanja je presudan i najvažniji. Prepliću se različite kuhinje, a što je veći izbor, ljudi lakše nalaze ono što im se sviđa.
Koliko je izazovno biti ugostitelj u Beogradu?
Zaista je lepo zanimanje, dinamično, zanimljivo... Naravno, svaki posao jeste opterećujući, ali mi biramo sami čime ćemo se baviti. Lično, sviđa mi se, volim ovaj posao i opstajem dugi niz godina. Nije lako, ali nije ni teško i gledam na ugostiteljstvo kao na svaki drugi posao.
Kakve planove imate za naredni period?
S obzirom da smo prošle godine renovirali jedan deo restorana, ove godine planiramo da osvežimo i drugi deo jer želimo da ga prilagodimo trenutnim potrebama tržišta na polju uređenja lokala, enterijera, eksterijera. Danas, „Galla“ ima 28 zaposlenih, izuzetno ljubaznih i profesionalnih, a uz veliki izbor jela i pića, ovaj ušuškan kutak predstavlja idealno mesto za uživanje. Želimo da nastavimo tu priču, da sve bude dobro, kvalitetno i prvenstveno da se sviđa ljudima, tj.da i dalje sve bude “Galla”.
Recept šefa kuhinje
Piletina – TRIKOLORI
Pileći file iseći na dva jednaka dela, izlupati i napuniti sa mocarelom i blanširanom blitvom. Zatim urolati i umotati u listove njeguške pršute. Sve peći na laganoj vatri . U posudu dodati Sorriso paradajz pelat, med i peperućine. Lagano ukrčkati. Za serviranje kao podlogu staviti sos od peleta i stekove seći ukoso za šrek. Složiti na tanjir.