Jesen je godišnje doba kada se ušuškamo u kućama jer je tamo najprijatnija i najtoplija atmosfera nasuprot hladnom i vlažnom sivilu koje je napolju. Učinite da ove jeseni i vaš lokal bude topla i mirisna oaza gde će se rado dolaziti, makar i po kiši.
„Jesen stiže dunjo moja“ je na repertoaru ovih dana. Nisu se još pošteno ni razradile bašte zbog sve one kiše tokom leta, a već je došlo vreme da se pakuju suncobrani i unesu stolovi. Leti je sve nekako lakše, ljudi šetaju pa svrate na piće, ogladne dok su u gradu pa sednu na ručak. Možda su sugrađani na odmoru, ali oni koji su u gradu koriste lepo vreme da budu napolju, a i više je turista koji su u obilasku. Šta raditi kada zahladni i kada svi pre biraju da ostanu kod kuće?!? Imamo nekoliko predloga kako da obogatite ponudu i privučete goste.
Atmosfera
Nakon blještavila leta, sunca i boja, možda će gostima prijati da se sklone sa dnevnog svetla u unutrašnjost lokala, u udobnost ukrasnih jastuka i mirisnih sveća. Ukoliko vam treba inspiracija za sitne dekoracije - kestenje, drvo, šišarke, zagasiti tonovi i suvo lišće će se lepo uklopiti u ovaj deo godine.
Zaboravite na vrcave letnje hitove i uplovite u malo mirnije muzičke vode.
Razbijte monotoniju jesenjih dana
Na internetu možete pronaći Fun hollidays calendar odnosno kalendar zabavnih praznika. Skoro svaki dan u godini je dan nečega, pa tako u vašem lokalu možete slaviti:
Ovo su samo neki od dana koji se mogu iskoristiti da barem malo razbiju monotoniju jeseni, a možete i sami osmisliti neke slične akcije. Naravno, sve što organizujete oglasite na društvenim mrežama, ali i najavite u samom lokalu par dana unapred.
Ukusi jeseni
Potaž od bundeve, pita sa jabukama, kolačići sa cimetom, kuvano vino sa štapićem cimeta i kriškom narandže, topla čokolada, kafe sa ukusima... Potražite inspiraciju na internetu, mnogo je predloga koje možete uvrstiti u vašu specijalnu ponudu.
Evo nekih:
LATE ZAČINJEN BUNDEVOM
U šolju late-a se doda 2 kašičice pirea od bundeve. Ukrasiti šlagom
TOPLI CIDER OD JABUKE
Zagrejte do ključanja cider od jabuke, do 2 gr. đumbira, malo anisa i ekstrakta vanile. Kada proključa izvadite čvrste sastojke, sipajte u čašu i dodajte 1 kašičicu neslanog putera. Ukrasite šlagom i štapićem vanile.